torsdag 28 april 2011

Vad blir det för mat?

Maria säger:

Min sambo verkar vara kvar i långhelgslunken för igår när jag kom hem från jobbet hade han lagat en riktig festmåltid. En av våra helgfavoriter faktiskt.

Nedanstående recept är förutom lättlagat ett bra val när man vill ha något lätt, fräscht och mumsigt!


Tigerräkor med vitlök, chili och koriander

- Olivolja
- Tigerräkor, tina och låt torka på hushållspapper
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 urkärnade chilifrukter, välj färg efter vilken hetta du önskar
- skaplig bit hackad ingefära
- halv kruka hackad koriander
- 1 lime

Fräs allt utom koriandern och limen i rikligt med olivolja på hög värme i ett par minuter. Rör ner koriandern och pressa limen över.

Servera med nudlar. En bit vit baguette kan vara gott att doppa i såsen av olja.
Ett glas kallt vitt till om det är helg är inte heller helt fel :)

Sambon hade även friterat räkor och blandat i  wokgrönsaker
Nu vet du vad du skall laga för mat på fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar