måndag 2 maj 2011

Curry, kanel & kål

Åsa säger:

Idag skrällde ICA Matkassen, överraskande gott!
Trodde aldrig att detta skulle vara något speciellt: kanel, curry och kål...


Kryddig köttfärssås med curry och kanel

Jag måste verkligen rekommendera detta koncept som b la ICA har. För en barnfamilj är detta hur bra som helst. Man spar så mycket tid och energi att slippa planera och handla.
Dessutom kommer man ur korv-och-makaroner-träsket..
Som sagt, den här grytan ger jag en mycket stark 4:a!
Här har ni receptet:

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 300 g spetskål
  • 4 portioner ris , gärna basmati
  • 2 msk olja
  • 1 köttbuljongtärning eller 1½ msk fond
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk sambal oelek
  • 500 g nötfärs
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • salt och peppar

  1. Skala och hacka löken. Skär kålen i mindre bitar.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs grönsakerna i 1 msk av oljan tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna. Lägg över i en kastrull.
  3. Stek färsen i resten av oljan. Lägg över i kastrullen med grönsakerna.
  4. Tillsätt grädden och 1 dl vatten, låt småkoka 5-10 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Servera med basmatiris.
Dock gjorde sig kålen känd under träningen... :o

Nu ska jag snabba mig iväg till bibblan, behöver låna en eller ett par böcker om 6-års trots... tips någon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar