tisdag 15 februari 2011

Viltlax

Åsa säger:

Min beställning av ICA Matkassen strular lite så i väntan på den lagade vi till en gammal favorit; viltlax.
Vilt & kantarellfonden ger den vilda smaken (går bra att använda kalvfond oxå).

600g laxfilé
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk konc. vilt eller kantarellfond
2 msk lingonsylt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
3. Tillaga mitt i ugnen i max 20 min
4. Servera med pressad potatis eller klyftpotatis och en fräsch sallad till!



Buslätt & gott!


Ni blir säkert mer frestade av detta proffsfoto - samma recept! ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar