måndag 10 januari 2011

To die for

Åsa säger:

Vad fångarna på Norrtäljeanstalten hade för recept vet jag tyvärr inte, men det här som ni ska få av mig är en kladdkaka "to die for"!

Lite salt i kladdkakan ger en spännande och god brytning


100 g mjölkchoklad  
100 g smör  
2 st ägg  
1,5 dl råsocker  
2 dl vetemjöl  
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat bakpulver, salt och chokladblandningen. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen.Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.

Jag brukar använda Fazers minutblock som kan smältas direkt i mikron och sedan spritsas på kakan. 


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar