tisdag 25 januari 2011

Moviebox och filmtips

Maria säger:

Minns med ett leende glädjen när man som liten fick hyra en moviebox på den lokala videobutiken. Vi skaffade video hemma först när jag gick i 6:an så vi hann ju hyra film, klassisk VHS, ett par gånger om man säger så... ;)

Nuförtiden ser vi mycket film både via Voddler och de olika tv kanalernas play funktioner. Voddler är, för er som inte vet, ungefär som Spotify fast med filmer, vissa är kostnadsfria medan andra går att hyra. Praktiskt då man inte ens behöver lyfta rumpan från soffan för en schysst filmkväll.

Sist såg vi De Fördömda med bland annat Lassgård på SVT play. Serien är i två delar, enligt mig är den andra delen bättre men båda är helt klart sevärda. Man måste se dem i ordning för bästa behållning. Första delen ligger ute tills ikväll vid midnatt så skynda er att se den!

Missa inte heller Bibliotekstjuven i tre delar med Gustav Skarsgård, ångestladdat drama som bygger på en sann händelse. Del ett och två finns på SVT Play och del tre sänds nu på onsdag på SVT1 kl 21.00.

Häromkvällen såg vi denna film som jag rekommenderar:


Eastern Promises av David Croneberg, 2007. Det är en rå thriller med en otrolig skådespelarinsats av Viggo Mortensen. Filmen handlar om en barnmorska som dras in i en farlig härva när en ung kvinna dör i hennes armar under en förlossning. Barnet överlever och när barnmorskan försöker finna släktingar till barnet leder det henne till kretsar av ett ryskt kriminellt brödraskap. Verkligen sevärd, men den är både hård och brutal. Spänning från första stund.


Vad ser ni ikväll?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar