torsdag 30 juni 2011

Lummelundagrottan på Gotland

Åsa säger:

Sol hela dagen, kan det blir bättre! Jag och tjejerna mötte upp Malin och Love för strandlek i Ljumviken, barnen hittade direkt några insekter och dagen var räddad. Vi lapade sol och surrade om Gotland och sommaren.



Fräsch fruktsallad svalkade gott
Gotland, ja. Vilken fantastisk vecka vi har haft. Nöjda barn och ännu mer nöjda föräldrar - det går verkligen hand i hand.

Innan avresan hade vi preliminärt bokat in ett par aktiviteter som vi inte ville missa. Lummelundagrottan och Kneippbyn.

Lummelundagrottan ligger 13 km norr om Visby och upptäcktes 1948 av tre kompisar i 14-års åldern (även om man känt till grottmynningen sen längre tillbaka). De hade grottan som sin hemlighet och återvände många sommrar för att upptäcka och undersöka nya passager.

En del öppningar var inte mer än 20 cm som pojkarna kröp igenom

Vi hade en riktigt bra guide som under en timmes tid tog oss 400 miljoner år bak i tiden och pekade ut fossiler och droppstensformationer.



Tyvärr kom vi ett par dagar för tidigt för Knattegrottan som är för de yngsta besökarna (4-6 år). Barnen får hjälm, en egen ficklampa och hjälps åt att hitta en hemlig skatt...


8 grader i grottan, brrr!
Efter grottbesöket var vi frysna och hungriga så min Gulaschsoppa satt väldigt bra. En del av oss var rejält sötsugna..


En dag att minnas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar