Mia säger:
Äntligen fredag och helg! Hur bra man än trivs med sitt jobb så är det alltid skönt när helgen närmar sig.
Jag tänkte dela med mig av två goda röror som är goda att äta som tilltugg/snacks när helgen kommer. Magra är dom desutom :). Recepten kommer från gamla Arla-broschyrer.
Kesoröra med avocado och soltorkad tomat:
250 gr keso naturell (ej light)
1/2 finhackad gul lök
4-6 finhackade soltorkade tomater (i olja)
2 grov/medelgrovt hackade avocados
1 tsk pressad citron
1/2 krm cayennepeppar
salt och svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
(Gillar du inte den "korniga konsistensen" i keso kan du först köra keson i en bunke med en stavmixer så blir det mer som en slät konsistens, liknande kesella.)
Servera i en skål och gott bröd för "nibbling" eller bred röran över mjukt tunnbröd och rulla ihop och skär i bitar som goda tilltugg.
Kronärtskocksröra:
6-8 st finhackade soltorkade tomater (i olja)
1 burk finhackade kronärtskocksbottnar på burk
1 msk pressad citron
100 g finriven parmensanost
250 g kesella (= 1 burk men kan också bytas ut mot en burk lätt crème fraiche)
2 äggulor
salt och svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt och svartpeppar.
Vill du göra ett mer "fancy" tilltugg tinar du 8 smördegsplattor som du kavlar ut lite och dela sen varje platta på mitten . Fördela röran på varje smördegsruta och "nyp" ihop till ett knyte. Pensla med ägg och grädda i ugn i ca 200 g i ca 15-20 min tills knytena fått fin färg.
Vill du göra det enklare serverar du röran i en skål och ett gott bröd som man kan "nibbla" på innan middagen men då kan man med fördel använda crème fraiche och även skippa äggulorna som annars fungerar som "bindande" om man gör röran varm.
Som du säkert märker är jag riktigt förtjust i bl a soltorkad tomat eftersom det ingår i båda recepten :).
Lycka till om du provar något av mina enkla recept och ha en mysig fredagkväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar