Vad fångarna på Norrtäljeanstalten hade för recept vet jag tyvärr inte, men det här som ni ska få av mig är en kladdkaka "to die for"!
Lite salt i kladdkakan ger en spännande och god brytning |
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat bakpulver, salt och chokladblandningen. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen.Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.
Jag brukar använda Fazers minutblock som kan smältas direkt i mikron och sedan spritsas på kakan.
Jag brukar använda Fazers minutblock som kan smältas direkt i mikron och sedan spritsas på kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar