onsdag 5 januari 2011

Hors d'œuvre!

Åsa säger:
Eller snittar som vi säger i Svedala :). Ikväll bjuder vi över några vänner på drink med tilltugg. Eftersom vi ska äta middag ute så tänker jag att det ska vara en aptitretare, alltså inte så mättande.
Gillar ni skaldjur så är det här ett bra recept.

Pilgrimsmusslor med löjrom och pepparrot (2 port):
4 pilgrimsmusslor
1 msk neutral olja
salt
svartpeppar
50 g löjrom 
3 cm skalad pepparrot 
1 st schalottenlök
Citron
4 st tunna knäckestick alt. tunnbröd
Persilja

Krydda musslorna med salt och svartpeppar. Stek dem i mkt varm stekpanna i ca 35 sek på varje sida i olja. Låt dem svalna och dela mittitu. Lägg upp dem på stickorna och lägg på löjrom och lök. Pressa på lite citronsaft på varje och finriv pepparrot. Strö på finklippt persilja och servera. 



1 kommentar: