måndag 2 maj 2011

Karantän

Mia säger:

Ja, som sagt blev det hemmadag idag i luskarantän. Det känns som att jag i princip bott i tvättstugan den senaste tiden med tanke på alla mösstvättar, tvätt av sängkläder, handdukar, ja listan blir lång.
Med tanke på hur mycket tid man egentligen tillbringar i tvättstugan så kan det vara trevligt med prylar som kan förgylla stunderna där nere (om det nu är möjligt att kunna pigga upp tvättstugehumöret ;)).

Dessa tvättmedelsburkar hittade jag på Mique (butiken heter numera någoting annat som jag glömt bort)


Sen har jag också köpt tvättmedel och strykvatten från bl a Durance som jag tycker har härliga produkter utöver deras suveränt goda doftljus. Tvättmedlet inser jag nu att jag glömt att prova men strykvattnet i lavendeldoft har jag använt ibland när jag strykt örngott och dukar.



Dagen har mest bestått annars av väntan på att få skölja ur det hemska lusmedlet hur våra hår och nu är det äntligen gjort! Nu ber jag till alla lusgudar i hela världen att dom låter oss vara nästa gång och inte angriper oss igen. Det känns som om vi har fått vår lusdos för många, många år framöver :).

Barnen önskade sig sen sin favoritkaka (bullar är annars 1:a på deras bakverkslista) så vi bakade denna och har mumsat på här idag. Precis som "snoddas/kärleksmums/mockarutor" har denna kaka många namn och går bl a under namnen "Silviakaka/enkla kakan/kaka med mycket socker/smörkokosrutor" men det recept jag bakar efter är detta:

Glaserat fat från Indiska




Recept:
Mängd till en långpanna (hälften om du gör i en rund springform, ca 24 cm i diameter)

Kakan:
4 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl kokt, lite avsvalnat vatten

Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl som först blandats med bakpulvret. Blanda sist i vattnet och rör/vispa till en slät smet. Smöra och bröa formen och häll i smeten. Grädda i 175 grader vanlig ugn (ca 155 grader för varmluft) i ca 15-20 minuter eller tills kakan är genomgräddad.

Under gräddningstiden kan du förbereda krämen som efter gräddningen ska bredas över kakan.

Krämen:
Blanda samman följande ingredienser i en kastrull:
200 g smör (hälften av denna sats om du bakar i springform)
2 dl socker
8 msk vaniljsocker
2 äggulor

Sjud samman på låg värme till en slät kräm och tills du känner att "sockerkristallerna" löst sig.
Bred över den varma men lite avsvalnade kakan. Strö över kokos.
Låt svalna och skär sen i rutor. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar